Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی صباغ‌زاده با اشاره به اینکه امروز بخش اعظمی از بودجه یک فیلم سینمایی صرف دستمزد بازیگران می‌شود تأکید کرد که خانه سینما و سازمان سینمایی در تعامل با یکدیگر باید برای منطقی شدن دستمزد بازیگران اقدام کنند.

مهدی صباغ‌زاده کارگردان و تهیه‌کننده سینما در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: امروز بحث اقتصاد یکی از اصلی‌ترین مباحث مطرح در سینمای ایران است و مشکلات بسیاری در این زمینه وجود دارد که باید به آن رسیدگی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید فیلم سینمایی هزینه بالایی دارد، امروز یک فیلم معمولی حداقل 6 میلیارد هزینه دارد و بازگشت سرمایه در شرایط حاضر کار بسیار سختی است. ما در کنار حفظ جریان‌های فرهنگی باید به حفظ سرمایه‌های هزینه شده در عرصه فرهنگ نیز توجه داشته باشیم.

صباغ‌زاده خاطرنشان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین رئیس سازمان سینمایی با استفاده از مشاوره‌های مناسب از افرادی فعال در سینما می‌توانند به مشکلات اساسی در عرصه اقتصاد پی ببرند و برای حل مشکلات اقدام کنند. متأسفانه معمولاً مسئولان ما از مشاوره افرادی محدود استفاده می‌کنند و این عده خاص دیدگاه‌های خود را مطرح کرده و نمی‌توانند کلیت سینما را با مشکلات فراوانی که دارند در نظر بگیرند. امیدوارم رئیس جدید سازمان سینمایی به جای استفاده از مشاوره‌های افرادی خارج از سینما به مشاوره‌های افرادی داخل سینما رجوع کند و دایره مشاوران را محدود نکند.

او افزود: امروز قشر عظیمی از مردم جامعه حاضر به دیدن فیلم‌های ایرانی نیستند و من ریشه این معضل را در سانسور بیش از حدی می‌دانم که در مدیریت سینمای ما وجود دارد. اگر قرار است فیلم‌های ما نظر مردم را جلب کنند لازم است که سانسور را در سینمایمان کاهش دهیم و نگاهی واقع‌بینانه به سینما داشته باشیم. نکته دیگر به مسئله قاچاق فیلم‌های ایرانی مربوط می‌‌شود. فیلم‌های ما آزادانه در همه جای دنیا قاچاق می‌شوند و ما نمی‌توانیم برای دفاع از حقوق هنرمندانمان کاری انجام دهیم.

صباغ‌زاده تصریح کرد: امروز یکی از مشکلات اساسی در سینمای ما بحث دستمزدها است. امروز یکی از دلایل اصلی هزینه بالای تولید به دستمزد بالای بازیگران مربوط می‌شود. باید وزارت ارشاد در تعامل با صنوف به نتیجه‌ای برسد که دستمزدها را منطقی کنند. یکی از راه‌ها که در همه جای دنیا مرسوم است می‌تواند شریک کردن ستاره‌های سینما در مالکیت فیلم است. اگر یک سوپراستار مدعی است که دستمزد بالایی باید دریافت کند می‌تواند 30 درصد از دستمزد را به صورت نقدی بگیرد و مابقی دستمزدش را در فیلم شریک شود. این یکی از راهکارها می‌تواند باشد و به نظر من باید قوانین تنظیم کرد که در دستمزدها نظارتی جدی وجود داشته باشد.

کارگردان فیلم سینمایی «کلوپ همسران» تأکید کرد: از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم می‌خواهم که از مشاوران آگاه به شرایط امروز سینما استفاده کند و افراد چاپلوس و منفعت‌طلب را در مسند مشاوران خود قرار ندهد. قطعاً مشاوره‌هایی نتیجه‌بخش است که از افراد مختلف صورت بگیرد و دایره بسته ناخودآگاه ایجاد فساد می‌کند. با همیاری و همدلی اهالی سینما می‌توان این هنر ارزنده را سمتی درست و سازنده هدایت کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد سینمای ایران مشکلات فیلم سینمایی سرمایه وزیر فرهنگ و ارشاد جامعه قاچاق حقوق دستمزد وزارت ارشاد فرهنگ و ارشاد اسلامی اقتصاد بودجه خانه سینما دستمزد فیلم سینمایی مهدی صباغ زاده سازمان سینمایی صباغ زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۲۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد ، رسول چراغ سحر در نشست هم اندیشی سازمان‌ها و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی با معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گفت: بسیاری از کارگران شاغل در بخش‌های خصوصی و دولتی از میزان دستمزد اعلام شده خود در لیست‌های بیمه‌ای ارسال شده به تامین اجتماعی آگاهی ندارند و ثبت دستمزد واقعی برای استفاده از مزایایی مانند بازنشستگی و سایر خدمات حق آنها است.  چراغ سحر  افزود: درج دستمزد‌های غیرواقعی و معمولاً به میزان حداقل حقوق در لیست‌های حق بیمه، یکی از مشکلات بیمه شدگان و عوامل ایجاد نارضایتی آنان در زمان بازنشستگی و یا بهره مندی از سایر مزایای بیمه‌ای است.  وی افزود: مبلغ دستمزد مشمول حق بیمه که در لیست‌های ارسالی توسط کارفرمایان درج می‌شود، ملاک محاسبه حقوق بازنشستگی است و لذا بیمه شدگان و کارگران باید در سال‌های اشتغال به صورت مستمر از ثبت کارکرد ماهانه و میزان دستمزد خود آگاهی و اطمینان حاصل کنند.  وی گفت: برخی از کارفرمایان به دنبال پرداخت حق بیمه کمتر هستند و در موارد زیادی بیمه شدگان و کارگران نیز از پیامد‌های اعلام دستمزد غیرواقعی خود آگاهی ندارند، اما هنگامی که برای استفاده از مزایایی، چون غرامت دستمزد ایام بیماری، مقرری بیمه بیکاری و کمک هزینه دوران بارداری مراجعه می‌کنند و یا زمانی که موعد بازنشستگی آنان فرا می‌رسد، با مبلغ پایین حقوق و مزایای دریافتی مواجه می‌شوند که این امر ناشی از میزان دستمزد اعلام شده در دوران کارکرد توسط کارفرما بوده است و سازمان تامین اجتماعی دخالتی در کاهش یا افزایش آن ندارد.  مدیرکل تامین اجتمتعی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: مبنای محاسباتی این سازمان، به طور مشخص، میزان دستمزد درج شده در لیست‌های حق بیمه دریافتی از کارفرماست و میزان حقوق و دستمزدی که بیمه شده از محل کار خود دریافت می‌کند، به هیچ وجه ملاک محاسبه نخواهد بود.  چراغ سحر گفتت: کارگران از روز نخست اشتغال به کار، مشمول ماده ۱۴۸ قانون کار بوده و کارفرمایان مکلف به ارسال حق بیمه و دستمزد واقعی آنان به سازمان تامین اجتماعی هستند.  وی نارضایتی بخش زیادی از بیمه شدگان در زمان بازنشستگی و یا استفاده از تعهدات کوتاه مدت سازمان را ناشی از درج نشدن دستمزد و مزایای واقعی آنان در دوران اشتغال دانست و اظهار داشت: این موضوع منجر به افزایش تعداد شکایت‌ها از سوی کارگران به ادارات کار و هم چنین افزایش شمار بازنشستگان با دریافت حداقل حقوق خواهد شد.    وی افزود: بیمه شدگان می‌توانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir در بخش بیمه شدگان و منوی سابقه از عنوان شغلی و میزان دستمزد اعلامی خود اطلاع پیدا کنند.

دیگر خبرها

  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • مست عشق، ماجرای یک تابوشکنی در سینما
  • عکاسان برای مشارکت در پروژه‌های سینمایی مجوز بگیرند
  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • سیدرضا اکرمی: امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است/ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی کار نیست؟
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • ورود باربی به دنیای ابرقهرمانانه
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است